Keuringen

bij Donvangorp.nl

Keuringen

VEILIGHEID VOLGENS DE ARBO WET

WIJ VERZORGEN DE KEURING EN CERTIFICERING
VAN UW ARBEIDSMIDDELEN

Zoals u weet is de werkgever volgens de ARBO wet verplicht om periodiek (lees jaarlijks) de arbeidsmiddelen te laten keuren en hiervan een administratie bij te houden. Logisch, want de risico’s van een ongeval moeten tot het minimum beperkt blijven. Daar is iedereen bij gebaat.
Wij nemen deze zorg voor u uit handen.
Don van Gorp verzorgt inspecties, keuringen en certificering van de volgende arbeidsmiddelen:

• Ladders en trappen NEN2484
Aan de hand van de voorschriften volgens het “besluit draagbaar klimmateriaal” van de warenwet worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd. Inspectie op zaken als vervorming, gebreken zoals scheuren in het materiaal, slijtage van de rubbervoeten, werking van diverse onderdelen en de staat van de bevestigingsmaterialen. Onderdelen van alle bekende merken zijn in onze servicewagen aanwezig.

• Rolsteigers NEN 2718 en 1298
Wij inspecteren uw rolsteigermateriaal op alle onderdelen afzonderlijk. De wielen worden gecontroleerd en eventueel gerepareerd op gangbaarheid van wiel en spindel en op de werking van de remmen. Frames, schoren en stabilisators worden een voor een nagekeken op vervorming en scheuren in het materiaal en/of de lassen. Platforms controleren wij op o.a. op slijtage, rechtheid en de juiste werking van het luik en de onderdelen daarvan.

• Valbeveiliging
Valbeveiliging wordt visueel gecontroleerd, harnasgordels op slijtage van de banden en de stiksels. Ook karabijnhaken, vanglijnen etc. worden grondig geïnspecteerd.

• Electrisch gereedschap NEN3140
Hieronder vallen in het kort gezegd alle arbeidsmiddelen die voorzien zijn van een snoer en stekker zoals machines, acculaders, verlengkabels en kabelhaspels.Deze keuring wordt uitgevoerd volgens de eisen van NEN 3140. Dit is een visuele controle van behuizing, kabel en stekker. Daarna wordt het apparaat, afhankelijk van de klasse, door- gemeten op aarding, isolatiewaarde en lekstroom. Kleine reparaties zoals het vervangen van een kabel of stekker worden ter plekke uitgevoerd.

KEURINGSRAPPORTAGE
Van de uitgevoerde werkzaamheden ontvangt u per email een uitgebreid keuringsrapport. Alle arbeidsmiddelen worden genummerd, voorzien van een keuringssticker en staan overzichtelijk, compleet met de apparaat- gegevens zoals merk, typenummer en serienummer, op een lijst. Daarnaast ontvangt u een z.g. aktielijst waarop de nog uit te voeren werkzaamheden en de bijzondere constateringen staan vermeld.

VOLGENDE KEURING
Wij houden voor u de agenda bij voor de volgende keuring. Wij maken telefonisch met u een afspraak voor een geschikte datum.